• Duguláselhárítás 2 órán belül!
  • Bármikor hívhat!
  • Alacsony árak!
  • Nincs kiszállási díj!
  • Garanciális munkavégzés!

Duguláselhárítás gépek

Szolgáltatások

Nem a legkellemesebb, amikor lakhelyünk vízvezeték rendszerében eldugulás történik, hiszen az egész területet elöntheti a szennyvíz. Épületen belül a dugulás leggyakoribb oka a zsírlerakódás. Már az építés tervezésekor gondosan figyelni kell a csövek lejtésére a vízvezeték rendszerünkben, hiszen a megfelelő lejtéssel elérhetjük azt, hogy a víz akadály nélkül jusson a csatornahálózatba. Ha túl kicsi a lejtés, akkor a cső falán lerakódhat a szennyeződés. A dugulást többféle módszerrel lehet megszüntetni.

Duguláselhárítás vízzel
Amikor a vizes blokkokban a szennyeződések lerakódnak, azt korszerű és modern víznyomású gépekkel könnyedén meg lehet tisztítani. A gépek meleg vízzel, vagy egyéb vegyszerrel tüntetik el a lerakódásokat, viszont a már megkötött szennyeződésekkel nem tudnak hatásosan elbánni.

Duguláselhárítás spirállal
Amikor már makacsabb dugulással van dolgunk, akkor célszerű olyan gépeket használni, amelyek spirállal működnek. Az egyszerűbb spirálok rugóacélból készülnek. Előnye, hogy bármilyen hosszúságú lehet. Az erősített spirál esetében egy acélsodrony szál segít, amelynek segítségével a spirál merev marad, így forgatáskor könnyebben tudja tisztítani a csövet.

Bontás
Sajnos előfordulhat olyan eset is, amikor a csöveket bontani, illetve cserélni szükséges. Ez általában akkor javasolt, ha túl költséges a dugulás elhárítása, esetlegesen folyamatosan a tisztítás költségeire kell pénzt szánnunk.

Kamerás vizsgálat
Ezt az eljárást akkor szokták alkalmazni, ha valamilyen bontási feladatot kell elvégezni. A kamerás vizsgálat segítségével belülről tekinthetők meg a vezetékek és azok illesztéseinek állapota egy monitoron, s így meghatározhatjuk, hogy valóban szükség van-e cserére. Többféle kamera létezik, amellyel a kisebb átmérőjű vezetékektől egészen a csatornavezetékekig vizsgálhatjuk meg a lerakódó szennyeződéseket. A kamerát egy rúd segítségével tolják be a vezetékekbe, és a megvilágításnak, valamint a méterszámlálónak köszönhetően pontosan meghatározható a probléma helye.

Szivattyúzás
Előfordulhatnak olyan esetek, amikor a túlzott esőzés miatt a vízvezetékrendszer nem bírja el felgyülemlett vízmennyiséget, így a pincékben, vagy akár WC-n keresztül jön fel a szennyvíz. Ilyenkor ezt a legegyszerűbben szivattyúzással lehet eltüntetni. Miután megtörtént a víz eltüntetésének nagy része, akkor a maradék vizet rongyokkal célszerű felitatni, és gondoskodni kell a helyiség fertőtlenítéséről is.