• Duguláselhárítás 2 órán belül!
  • Bármikor hívhat!
  • Alacsony árak!
  • Nincs kiszállási díj!
  • Garanciális munkavégzés!

Duguláselhárítás gépek

Otthoni praktikák

Mosogató dugulás elhárítása
Mosogatók dugulásának a legfőbb oka az, hogy a mosogatásnál túl sok mosogató folyadékot használunk, amely az idő elteltével duguláshoz vezethet. Éppen ezért mosogatni bő meleg vízzel és kevés mosogatószerrel érdemes. Ha valamilyen szennyeződés kerül a mosogatónkba (zsír, hajszál, szőrszál), akkor a szifon szétszerelésével kell kezdeni a munkát. Fontos, hogy miután kitakarította a szifont, akkor az összeszerelésnél figyeljen a tömítések megfelelő visszahelyezésére. Ezt követően tisztítószert kell önteni a lefolyóba, és hagyni állni az éjszaka folyamán, majd reggel egy vödör forró vizet öntsön a lefolyóba. Hozzáértőbbek megvizsgálhatják a mosogatótálca kifolyóját, hogy nincs-e szennyeződés rajta, valamint a flexibilis gégecsövet is szemügyre vehetik (csere, esetleg duguláselhárító spirál).

Kád és zuhanyzó
A legfontosabb dolog a kád, illetve a zuhanyzó dugulása esetén, hogy semmiféleképpen ne szedjük szét, mert ezzel nagyobb kárt okozhatunk. Az éjszakára kisebb mennyiségű lefolyó tisztítószert önthetünk a kád vagy a zuhanyzó víz elvezetőjébe, majd reggel egy vödör forró vizet kell önteni az érintett területre. Ezt követően a lefolyót átmoshatjuk bő vízsugárral, amelyet például a tusolócsőből nyerhetünk, ha a zuhanyfejet leszedjük. Ilyenkor célszerű a kád túlfolyóját befogni, mert a túlnyomás hatására nagyobb eredményt érhetünk el.

Padlóösszefolyó
Padlóösszefolyó dugulás elhárításának első lépése, hogy a lefolyó fedelét, valamint a bűzelzáró kupakot eltávolítsuk. Ezt követően először erős vízsugárral célszerű próbálkozni. Amennyiben ezzel nem érjük el a kívánt hatás, akkor tisztítószert érdemes beleönteni a lefolyóba, hagyni állni, majd forró vízzel átmosni.

WC alapvezeték
A WC eldugulásánál a legfőbb problémát az okozza, ha valamilyen tárgy (női tisztálkodó szer, illatosító, pelenka, stb.) esett bele. A dugulást előidézheti akár a régi csésze, vagy vízkövesedés van jelen, esetleg a tartály kis vízöblítő hatású. A WC dugulásakor a pumpa lehet segítségünkre. A csészét tele kell engednünk vízzel, és a pumpa gyors mozgatásával vákuumot kell kialakítani. Ha valamilyen tárgy esett bele a WC-be, és már lehúztuk, azt jellemzően csak szakember tudja eltávolítani. Semmi esetre se kezdjünk bele a csésze szétszerelésébe, mert nagyobb kárt okozhatunk.
A WC pumpa mellett segítségünkre lehetnek különböző vegyszerek is, bár mivel itt a cső nagyobb átmérőjű, kevesebb esély van arra, hogy a cső felületén lerakódások keletkezzenek. Amire ez esetben figyelni kell, hogy csak egyféle lefolyó tisztítószert alkalmazzunk, mert a különböző vegyszerek egyszerre való használata nagyobb dugulást okozhatnak.